BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Strada Prelungirea Independentei, nr. 5A Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. +4.0242.311.060 Telefonul Copilului 0242.983
AntetNou
Text Size

Comunicat de presa nov. 2023

COMUNICAT DE PRESĂ

în atenția persoanelor care doresc să devină asistent maternal profesionist

 

            Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași cu sediul în municipiul Călărași, str. Bărăganului nr. 1 continuă campania de angajare de asistenți maternali  în cadrul Proiectului TEAM- UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, Cod proiect POCU/480/4/19/127169,  proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (2014-2020).

Asistentul maternal profesionist este o persoană  atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său, creșterea, îngrijirea și educarea copilului pe care îl primește în plasament.

Profesia de asistent maternal este reglementată prin lege. Asistenţii maternali au  contract de muncă și beneficiază de un salariu de încadrare de 3300 lei, de sporuri specifice conform legislației muncii (15% - spor pentru condiții de stres, 25% - spor pentru fiecare copil cu handicap, 15% - spor pentru 2 copii), inclusiv indemnizație de hrană lunară în sumă de 347 lei și vouchere de vacanță.

Pentru copiii din plasament se acordă lunar alocația de plasament în cuantum de 1082/1623 lei  și alocația de stat.

Din 2019 până în prezent D.G.A.S.P.C Călărași a angajat 93 de asistenți maternali profesioniști, iar procedurile de evaluare și recrutare de asistenți maternali continuă.

Informații suplimentare  privind procedura de evaluare și angajare de asistenți maternali se pot  obține la sediul D.G.A.S.P.C Călărași din mun. Călărași, str. Bărăganului nr. 1, sau telefonic apelând numărul  de telefon 0242/311060, interior 218.

 

 

 

 

 

Coordonator județean proiect,

Arbagic Mihaela Daniela

 

Expert  implementare local,

                                                                                                                               Sfârlea Mihaela

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).