BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

Comunicat de presă D.G.A.S.P.C. Călărași s-a autosesizat în cazul minorilor din Centrul Familial Rasa


Romania 2019

                          CONSILIUL JUDEŢEAN CĂLĂRAŞI

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași

Adresa: 910105 - Călăraşi - str. Bărăganului nr. 1
Tel/Fax: 0242 – 311060; 0242 – 306918
E-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

                         Operator date cu caracter personal 3168   

 

 

     19.03.2019                                                                                                   

 

Comunicat de presă

D.G.A.S.P.C. Călărași  s-a autosesizat în cazul minorilor din Centrul Familial Rasa

 

          În urma articolului publicat de site-ul www.marinbadea.ro: ,,Solacolu: România medievală și absolut abrutizată”, Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași s-a autosesizat și a intervenit pentru a securiza și găzdui persoanele implicate în acest caz.

       În acest sens, facem următoarele precizări:

 

 

   În urmă cu trei săptămâni, D.G.A.SP.C. Călărași a fost sesizată de către Poliția Solacolu, în cazul a două minore însărcinate, deoarece trăiau în condiții improprii, în familie. După procesarea cazului de către specialiștii noștri și cu acordul părinților celor două minore, s-a stabilit necesitatea preluării acestora într-un Centru Maternal, deoarece ambele se aflau în ultimul trimestru de sarcină. S-a apelat la serviciile Centrului Familial Rasa (Centru Maternal), întrucât D.G.A.S.P.C. Călărași nu dispunea de locuri libere în centrele maternal, la acel moment.

   În baza Acordului de Parteneriat, încheiat de D.G.A.S.P.C. Călărași cu serviciul social Centrul Familial Rasa, acreditat și licențiat de către Ministerul Muncii, cele două minore au fost aduse și găzduite în centru, în data de 25.02.2019.

 

  Ca urmare a apariției articolului publicat de site-ul marinbadea.ro, ne-am autosesizat, o echipă de specialiști deplasându-se, în cursul zilei de luni, 18 martie, la Centrul Rasa, procedând la preluarea minorelor și a copiilor acestora, fiind securizați și găzduiți într-unul din centrele aparținând D.G.A.S.P.C. Călărași (conviețuind, momentan, într-o cameră de tranzit).

 

   În vederea verificării serviciilor oferite de către Centrul Familial Rasa, Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași va sesiza Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (A.J.P.I.S.), care are atribuții de control pe serviciile sociale și de monitorizare, privind respectarea standardelor de calitate.

   Sesizarea către A.J.P.I.S. va cuprinde și alte detalii privind situația beneficiarilor din Centrul Familial Rasa, urmând să sesizăm și alte organe în drept ale statului.

 

  Până la încheierea verificărilor efectuate de către organele abilitate, D.G.A.S.P.C. Călărași va suspenda colaborarea cu Centrul Familial Rasa.

Compartiment Relații cu Publicul

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).