BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Continuă campania de prevenire a instituționalizării și de pregătire a asistenților maternali

Continuă campania de prevenire a instituționalizării și de pregătire a asistenților maternali

 

D.G.A.S.P.C. Călărași cu sediul în municipiul Călărași, str. Bărăganului nr. 1 derulează în parteneriat cu A.N.P.D.C.A, în scopul consolidării și dezvoltării rețelei de asistenți maternali profesioniști, Proiectul TEAM- UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, Cod proiect POCU/480/4/19/127169proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (2014-2020).

În acest context D.G.A.S.P.C Călărași continuă și în perioada  septembrie - octombrie  2019 campania de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști pentru a lua în plasament copii.

Pot fi atestate ca asistent maternal numai persoanele care îndeplinesc următoarele condiții:

Comunicat 12 august 2019 -  D.G.A.S.P.C. Călărași continuă dezvoltarea rețelei de asistenți maternali profesioniști

 D.G.A.S.P.C. Călărași continuă dezvoltarea rețelei de asistenți maternali profesioniști

 

         Călărași, 12 august 2019 – D.G.A.S.P.C. Călărași cu sediul în municipiul Călărași, str. Bărăganului nr. 1 derulează în parteneriat cu A.N.P.D.C.A, în scopul consolidării și dezvoltării rețelei de asistenți maternali profesioniști, Proiectul TEAM- UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, Cod proiect POCU/480/4/19/127169proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (2014-2020).

În acest context, D.G.A.S.P.C Călărași continuă, în perioada  august - septembrie  2019, campania de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, pentru a lua în plasament copii.

Pot fi atestate ca asistent maternal numai persoanele care îndeplinesc următoarele condiții:

Portretul unei învingătoare: Cristina Curt, tânăra care a demonstrat că determinarea înseamnă reușită

Călărași, 2 august 2019 – Poveștile de viață ale copiilor intrați în sistemul de protecție specială sunt cu adevărat speciale, mai ales atunci când devin  adevărate modele de reușită pentru copiii cu care viața a fost nedreaptă.

     În materialul de față, ne-am propus să vă prezentăm o tânără rezidentă a centrului SERA, din subordinea D.G.A.S.P.C. Călărași. Numele ei este Cristina Curt, are 19 ani și a intrat în sistemul de protecție specială de la vârsta de 6 luni. Chiar dacă viața i-a arătat că este crudă, încă din primele luni de viață, Cristina a luat această lecție ca pe o provocare. A trecut prin momente în care credea și poate chiar era desconsiderată de unii dintre semenii săi, doar pentru simplul fapt că provine dintr-un centru de copii, dar asta nu a făcut-o să abandoneze ideea că prin muncă poți reuși, lucru insuflat de educatorii săi.

     Se descrie ca fiind o tânără sigură pe ea, care a realizat, încă de când era clasa a V-a, că trebuie să învețe, pentru a reuși în viață. Și, până acum, a demonstrat din plin acest lucru.

    Beneficiara Centrului SERA Călărași, Cristina Curt, a absolvit, în această vară, Seminarul Teologic Liceal Ortodox ,,Sfânta Filoftea”, din județul Ilfov și, în urmă cu o săptămână, a trecut cu brio de examenul de admitere la Universitatea București. Și cum nimic nu este întâmplător, ținta propusă de a merge să studieze asistența socială și-a schimbat-o imediat după ce a predat lucrarea de atestat, Icoana Sfinților Părinți Ioachim și Ana, împreună cu Fecioara Maria, realizată pe foiță de aur.

   Această pictură avea să îi schimbe cursul vieții, după cum ne-a povestit Cristina:

       ,,Încă din liceu mi-am propus să studiez asistența socială, dar dupa pictarea icoanei pentru atestat, în clasa a XII-a, profesorii mei de religie  m-au încurajat să merg pe această ramură de educație, deoarece au spus că am înclinație. Așa m-am hotărât să dau examen la Facultatea de Teologie Ortodoxă, secțiunea Artă Sacră, din cadrul Universității București. Am susținut două probe: examen psihologic și desen, fiind admisă direct pe locurile fără taxă. Absolvenții  specializării Teologie Artă Sacră pot deveni pictori bisericești, restauratori de biserici sau de pictură bisericească, dar doresc să urmez și masterul pe domeniul artă sacră.

Comunicat 26 iulie - Centrul de zi, din cadrul „SERA” Călărași, a organizat serbarea de final de an

Centrul de zi, din cadrul SERA Călărași, a organizat serbarea de final de an

         Călărași, 26 iulie 2019 - Serbarea este, întotdeauna, o sărbătoare în viața copiilor. Cu dragoste și dăruire, educatoarele au pregătit, împreună cu copiii de la Centrul de Zi, un program artistic, pe care   l-au prezentat în fața părinților și a conducerii D.G.A.S.P.C.: director-executiv, Gheorghe Drăgănică, director-executiv adjunct, Lavinia Grosu și a directorului economic, Niculina Chivulescu.

La finalul unui an de activitate, cei 33 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, de la Centrul de Zi al Complexului de Servicii Sociale S.E.R.A. Călăraşi, au încercat să fie cei mai buni actori și interpreți, aducând zâmbetul pe buzele celor prezenți.

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Anna-Maria Stamate

email:Responsabildate@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).