BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

20 de tineri, cu măsură de protecție specială în cadrul D.G.A.S.P.C. Călărași, vor participa la activitățile proiectului ,,Pregătiți pentru viață”

Ministerul Tineretului și Sportului implementează proiectul ,,Pregătiți pentru viață”, al cărui grup țintă îl reprezintă 160 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani, care beneficiază de o măsură de protecţie specială, instituită conform prevederilor Legii nr. 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

     D.G.A.S.P.C. Călărași este în etapa de selecție a grupului de 20 de tineri, din cadrul centrelor din Călărași, Perișoru și Sera, care să participe la activitățile proiectului, ce vor avea loc în Centrul de agrement ,,New Paradise”, din Eforie Sud, în perioada 26.06.-02.07.2019.

     Obiectivele propuse sunt:

De Ziua Europei, copiii instituționalizați au participat la acțiunea: ,,Suntem români, trăim împreună!”

Joi, 9 mai, copiii instituționalizați în Centrul de Primire în Regim de Urgență ,,Sf. Maria”, din cadrul D.G.A.S.P.C. Călărași, au marcat Ziua Europei, prin acțiunea cu tema: ,,Suntem români, trăim împreună!”

   Activitatea a avut ca scop cultivarea unor atitudini conștiente și responsabile de viitori cetățeni europeni. Astfel, copiii au înțeles că Europa este locul unde se pot împrieteni, este visul frumos, puntea speranței, care unește inimi pline de bucurie și dragoste. Pe parcursul acțiunii, copiii au cunoscut semnificația zilei de 9 mai, simbolurile Uniunii Europene, menționând și identificând steagurile fiecărei țări membre.

Continuă campania de recrutare a persoanelor, în cadrul proiectului: ,,Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”

D.G.A.S.P.C. Călărași derulează, în parteneriat cu A.N.P.D.C.A, în scopul consolidării și dezvoltării rețelei de asistenți maternali profesioniști.Proiectul TEAM- UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, Cod Proiect POCU/480/4/19/127169, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (2014-2020).

În acest context, D.G.A.S.P.C Călărași desfășoară, în perioada mai-iunie 2019, campania de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, pentru a lua în plasament copii.

Pot fi atestate ca asistent maternal, doar persoanele care îndeplinesc următoarele condiții:

A fost elaborată „Declarația de la București a Copiilor din UE”

  Peste 60 de copii din țări membre ale Uniunii Europene, alături de experți în drepturile copilului și înalți funcționari europeni s-au întâlnit la București, în perioada 6-7 mai 2019, în cadrul Conferinței  Internaționale ”Participarea Copiilor la procesele de luare a deciziilor și de elaborare a politicilor la nivelul UE”.

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Anna-Maria Stamate

email:Responsabildate@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).