BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

Comunicat de presă -   D.G.A.S.P.C Călărași continuă și în anul 2020 campaniile de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști

D.G.A.S.P.C Călărași continuă și în anul 2020 campaniile de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști

 

D.G.A.S.P.C. Călărași cu sediul în municipiul Călărași, str. Bărăganului nr. 1 derulează în parteneriat cu A.N.P.D.C.A, în scopul consolidării și dezvoltării rețelei de asistenți maternali profesioniști, Proiectul TEAM- UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, Cod proiect POCU/480/4/19/127169,  proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (2014-2020).

În cadrul Proiectului, în anul 2019, urmare evaluărilor specifice, au fost atestate și angajate ca asistent maternal 20 de persoane, acestea asigurând copiilor pe care îi au în îngrijire un climat familial propice unei dezvoltări armonioase.

 D.G.A.S.P.C Călărași continuă și în anul 2020 campaniile de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști pentru a lua în plasament copii.

Asistenții maternali beneficiază de un salariu de încadrare între 2080 lei  și 2477 lei (în funcție de vechimea în muncă), de sporuri specifice conform legislației muncii, inclusiv indemnizație de hrană și vouchere de vacanță, iar pentru copiii din plasament se acordă lunar alocația de plasament în cuantum de 600/900 lei  și alocația de stat.

Persoanele  interesate vor adresa D.G.A.S.P.C. Călărași o cerere de evaluare a capacității lor în vederea atestării ca asistent maternal profesionist. Au prioritate în evaluare persoanele cu vârsta până la 55 de ani, care prezintă disponibilitate de a lua în plasament doi sau mai mulți copii sau copii cu dizabilități/nevoi speciale.

Pentru informații suplimentare  privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal, persoanele interesate se vor adresa Serviciului Asistență Maternală - Management de caz pentru AMP și copilul aflat în plasament la AMP, din cadrul D.G.A.S.P.C Călărași, tel. 0242/311060.

Persoană de contact – Mihaela Sfârlea.

Continuă campania de recrutare și identificare a persoanelor care doresc să devină asistenți maternali

 

D.G.A.S.P.C. Călărași cu sediul în municipiul Călărași, str. Bărăganului nr. 1 derulează în parteneriat cu A.N.P.D.C.A, în scopul consolidării și dezvoltării rețelei de asistenți maternali profesioniști, Proiectul TEAM- UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, Cod proiect POCU/480/4/19/127169proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (2014-2020).

În acest context D.G.A.S.P.C Călărași continuă și în perioada  noiembrie - decembrie 2019, campania de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști pentru a lua în plasament copii.

Pot fi atestate ca asistent maternal numai persoanele care îndeplinesc următoarele condiții:

  1. au capacitate deplină de exercițiu;
  2. prin comportamentul lor în societate, starea sănătății și profilul lor psihologic, prezintă garanții pentru îndeplinirea corectă a obligațiilor care revin unui părinte, referitoare la creșterea, îngrijirea și educarea copiilor săi:

Comunicat presa ,,Copiii noștri au talent” - 21 nov 2019

D.G.A.S.P.C. Călărași a marcat Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, în cadrul spectacolului ,,Copiii noștri au talent

        Ziua Internațională a Drepturilor Copilului este un eveniment sărbătorit în fiecare an, pe data de 20 noiembrie 2019 împlinindu-se 30 de ani de când a fost semnată Convenția ONU. Drepturile copilului, conţinute în Convenţie, trebuie să fie aplicate tuturor, fără discriminare.

       Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași și-a propus, și în acest an, să îi prezinte pe copiii săi talentați, dar și pe cei din comunitate, în cadrul spectacolului: ,,Copiii noștri au talent”, ajuns la a III-a ediție.

      Alături de organizatori s-au aflat: președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, directorul Direcției Județene de Cultură, prof. dr. Sorin Danciu, precum și invitați din comunitate.

      În cuvântul de deschidere, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a transmis următorul mesaj:

10 copii au fost adoptați, în 2019, din sistemul de protecție socială al D.G.A.S.P.C. Călărași

 

         Călărași, 05.10.2019 Compartimentul Adopții, din cadrul D.G.A.S.P.C. Călărași, a finalizat procedura de adopție, în 2018, pentru 32 de copii, care provin din sistemul de protecție socială.

         În 2019, din ianuarie și până în luna septembrie, au fost finalizate 10 adopții, pentru 97 de copii s-a dispus, de către Tribunalul Călărași, deschiderea procedurii de adopție, iar 5 copii se află în încredințare, în vederea adopției.

Numărul familiilor adoptatoare, aflate în așteptare, este 23.

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Anna-Maria Stamate

email:Responsabildate@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).