BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

C.P."Sf.Stefan" Perisoru

CENTRUL DE PLASAMENT « SF. ŞTEFAN » PERISORU

Informatii despre Centrele de plasament
Adresa
Sef Centru
Tel.Fix
Tel.Mobil
Pers.deservite
Angajati
COM. PERISORU Dragu Paul 0242-346020 - 110  

În ce tip de servicii se încadrează serviciul inspectat şi ce standarde aplică ;

 serviciu de tip rezidential care aplica standarde minime obligatorii privind serviciile pentru protectia copilului de tip rezidential.

Caracterul serviciul inspectat, public sau privat ( dacă este specializat) ;

 serviciu public , copii fără deficienţe.

vÎnfiinţarea serviciului (data înfiinţării, autoritatea care a luat hotărârea, numărul hotărârii, cine a finanţat înfiinţarea) ;

 Consiliul Judetean Calarasi prin hotararea nr. 24/30 06 1997 aproba infiintarea Directiei judetene pentru protectia drepturilor copilului incepand cu 1 07 1997.

vInformaţii privind acreditarea ( data acreditării, numărul deciziei, cine a acreditat serviciul, etc)

 Comisia de Acreditare a furnizorilor de servicii sociale Calarasi prin decizia nr. 71 / 29 02 2012 acrediteaza Centrul de plasament ­­­­­­­­­­" Sf. Stefan" pentru activitati de gazduire, ingrijire, educatie nonformala si informala, sprijin emotional si consiliere.

Parteneri care susţin funcţionarea serviciului şi care este contribuţia fiecăruia;

 Consiliul Judetean si ANPDC

 sponsorizari ocazionale.

Un scurt istoric al serviciului ( principalele schimbări intervenite, etc) ;

Centrul de plasament "Sfantul Stefan" a luat fiinta in anul 1976, cand se numea Casa copii cu scoala generala, in cladirile si terenul donate de proprietarul D. N. Seceleanu, in anul 1927. La vremea respectiva , functiona aici Scoala de agricultura, pentru copiii din regiune, alaturi de care au fost crescuti si educati 60 de copii orfani din Bucuresti.

Din anul 1998, conform O.U. nr.26 din 1997, Casa de copii s-a separat de scoala si a trecut in subordinea D.J.P.D.C. si a Consiliului Judetean primind numele de Centrul de plasament "Sfantul Stefan".

Unitatea a beneficiat, incepand cu anul 1991, de programul "FIL ROUGE " derulat de Crucea Rosie Geneva si Fundatia PRO VICTIMIS din Elvetia.

Programul s-a derulat in doua etape urmarind imbunatatirea conditiilor de crestere si educare ale copiilor, stabilirea unor legaturi afective intre copiii din centru si familii din Elvetia, perfectionarea metodica a educatorilor si organizarea vacantelor copiilor.

Construirea celor 8 vile destinate copiilor a facut posibila trecerea de la sistemul de tip internat la sistemul de tip "familial" de crestere si educare a copiilor.

vLocaţia, descrierea clădirii, utilizarea spaţiilor, condiţiile materiale oferite beneficiarilor, etc.;

Centrul de plasament "Sfantul Stefan" este situat in comuna Perisoru, judetul Calarasi. Conditii de comunicare cu exteriorul:

- acces la statia CFR Perisoru Gara;

- DN A3 Bucuresti-Constanta;

- Telefon si fax: 0242/346020.

C.P. Sfantul Stefan cuprinde:

• 8 vile pentru copii : 5 cu cate 12 locuri si , încă 3 cu cate 16 locuri, fiecare cameră având cate 2-3 locuri. Copii servesc masa in cadrul vilei, in dotarile careia exista aragaz, frigider, vesela, aparatura electrocasnica. Fiecare vila dispune de spatiu pentru vizionari TV, activitati culturale, discoteca. De asemenea, exista grupuri sanitare proprii :3 toalete in vilele cu cate 12 copii fiecare şi 5 toalete in vilele cu cate 16 copii. Aceste grupuri sanitare au dusuri, lavabouri, toalete.

• pavilion administrativ + cabinet medical si izolator;

• bloc alimentar. Bucataria asigura circuitul pentru pregatirea carnii, zarzavaturilor ce intra in procesul de preparare a hranei. Ea este amenajata cu gresie si faianta, fiind dotata cu :

 - oale electrice,

 - plite electrice,

 - frigidere, congelatoare, camera frigorifica,

 - mixere, masini de tocat, friteuza,

 - vase din inox,

 - tacamuri din inox,

 - ustensile.

Hrana se prepara centralizat la bucataria unitatii, fiind apoi distribuita la vile unde este servita.

• atelier tamplarie ;

• centrala de apa ;

• spalatorie + lenjerie ;

• teren de sport ;

Fiecare atelier este dotat cu ceea ce este necesar, astfel incat sa raspunda nevoilor si cerintelor beneficiarilor.

Capacitatea serviciului / numărul de locuri ;

- 110 locuri.

Beneficiari (număr, starea de sănătate, vârsta, sexul, etc ) ;

- 104 beneficiari, cu varste intre 3 si 25 ani, cea mai mare parte dintre ei cu o stare de sanatate buna ; exista si cativa copii si tineri cu dizabilitati ( cu cerificate de handicap )

- Toţi aceşti copii sunt înscrişi şi frecventează cursurile şcolii de masă beneficiind , din partea şcolii, de profesor de sprijin .

- In timpul anului şcolar, în centru rămân doar şcolarii, ceilalţi locuind în internatele unităţilor de învăţământ unde frecventează.

Dint totalul de 104 copii şi tineri, doar 10 dintre aceştia nu păstrează deloc legătura cu familia , deoarece părinţii sunt decedaţi sau necunoscuţi.

Personalul existent (categoriile de personal ale serviciului inspectat, numărul acestora, funcţii îndeplinite, calificare, cursuri, etc.) ;

 

Lista cu activităţile principale ale serviciului ;

○ gazduire, ingrijire, supraveghere ;

○ asistenta medicala ;

○ administratie;

○ prepararea si servirea mesei ;

○ educare si socializare ;

○ asistenta sociala ;

○ consiliere si orientare.

 • All
 • Calarasi
 • Ciocanesti
 • Faurei
 • Oltenita
 • Perisoru
 • Plataresti
 • Ulmu
 • Default
 • Title
 • Random

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Anna-Maria Stamate

email:Responsabildate@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).