BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

Proiectul ,,Pregătiți pentru viață”, un program al egalității de șanse pentru tinerii instituționalizați

Proiectul ,,Pregătiți pentru viață”, un programal egalității de șanse pentru tinerii instituționalizați

        Călărași, 16 iulie 2019 - Ministerul Tineretului și Sportului a implementat, în perioada iunie-iulie 2019, proiectul ”Pregătiți pentru viață”. Grupul țintă a fost reprezentat de  270 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 14 - 18 ani, care beneficiază de o măsură de protecţie specială, instituită conform prevederilor Legii nr. 272/2004, republicată, privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

       20 de tineri instituționalizați în centrele: SERA Călărași, ,,Sf. Ștefan” Perișoru și Făurei, din cadrul D.G.A.S.P.C. Călărași, au participat la activitățile pregătite de organizatori, la Centrul de Agrement ”New Paradise” din Eforie Sud, în perioada 26 iunie -2 iulie 2019.

         În urma proiectului ”Pregătiți pentru viață”, s-a remarcat dorința tinerilor de a evolua individual și de a depăși împreună situațiile cu care se confruntă.

       După ce au revenit în centru, copiii au pus pe hârtie câteva gânduri referitoare la experiența trăită alături de alți tineri instituționalizați, din țară. Aceștia au apreciat jocurile distractiv-educative organizate, faptul că au fost informați cu privire la modul în care se realizează un C.V., cum decurge un interviu de angajare, au fost încântați să cunoască și să socializeze cu alți tineri din sistem, poveștile lor de viață aducându-i mai aproape, unii de ceilalți:

       Ionela, 15 ani: ,,Aceste cursuri au avut rolul de a ne învăța lucruri noi, în cadrul atelierelor de lucru organizate: arterapie (desen creativ), jocuri distractive, teste de abilități cognitive, am povestit întâmplări de viață, ne-am îmbunătățit abilitățile de comunicare și am discutat despre cum putem aplica și alege un loc de muncă. A fost o vacanță minunată!

       Elena, 17 ani: ,,Am făcut diverse activități, în cadrul proiectului ,,Pregătiți pentru viață”, cum ar fi: dezvoltare creativă, activități practice, discuții despre viață, inclusiv ce trebuie să facem pentru a ne angaja – cum să scriem un CV, cum să stăm de vorbă cu un angajator. În afară de asta, am făcut și jocuri de logică, desen, am stat de vorbă cu alți copii și ne-am plimbat în stațiune.

     Alina, 18 ani: ,,Mi-au plăcut foarte mult activitățile, cât și pesoanele cu care le făceam. Am fost bucuroasă că ne-au împărțit pe grupe de vârstă, deoarece am cunoscut persoane de vârsta mea, am socializat și am făcut diverse jocuri. Mi-a atras atenția cel mai mult povestea de viață a lui Radu, care m-a impresionat.

     Daniela, 17 ani: ,,Participând la acest proiect am aflat de câte feluri este comunicarea, am înțeles cum se scrie un CV și chiar mi-am aflat înclinația către un loc de muncă. Atmosfera a fost plăcută și deschisă.

     Florin, 18 ani: Am desfășurat multe activități practice, creative și de comunicare. Nu au lipsit momentele distractive de la malul mării, vizitarea orașului Eforie Nord, mi-am făcut mulți prieteni și am rămas cu o mulțime de amintiri plăcute, după săptămâna petrecută în cadrul acestui program. Ascultând celelalte povești de viață am înțeles că e important să ne susținem unii pe ceilalți, ca să putem depăși împreună situațiile cu care se confruntăm.”

  Obiectivul proiectului ”Pregătiți pentru viață” constă în sprijinirea tinerilor instituționalizați pentru a se integra mai ușor în societate, în urma părăsirii centrelor de plasament, dezvoltarea abilităților de viață independentă, instruirea lor pentru o mai bună integrare în societate și profesională.

 65571836_2323760907951844_4370190787741220864_n.jpg

Compartiment Relații cu Publicul

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).