BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

C.S.S.-SERA

COMPLEXUL DE SERVICII SOCIALE PENTRU COPIL SI FAMILIE « SERA »

 

Informatii centre
Adresa
Sef Centru
Tel.Fix
Pers.deservite
Angajati
 str. Belşugului nr.7, mun. Călăraşi  Ionut Adrian Patru  0242-334451  96  33.5 REZIDENTI+14 CENTRU ZI
 1. DENUMIREA SERVICIULUI SOCIAL:

Centrul de zi pentru copii,componenta a Centrului de Servicii Sociale pentru Copilsi Familie SERA Calarasi, subordonat Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Calarasi, are misiunea de a preveni abandonul si institutionalizarea copilului prin activitati de socializare, educatie, dezvoltarea deprinderilor de viata independenta, activitati de sprijin si consiliere a familiei/reprezentanti legali.

Serviciile oferite de centrul de zi, sunt complementare demersurilor si eforturilor propriei familii, serviciilor oferite de unitatile de invatamant si serviciilor rezidentiale pentru copiii din cadrul D.G.A.S.P.C. Calarasi.

Centrul de zi functioneaza din septembrie 1999 si are o capacitate de 40 locuri.

Centrul de zi organizeaza functionarea serviciului social la adresa: Str. Belsugului nr. 7 ,Calarasi.

Centrul de zi ofera copilului activitati de educare, inclusiv de dezvoltare a deprinderilor de viata independenta. Activitatile educationale se desfasoara individual sau in grupuri mici de copii. Obiectivele activitatilor educationale sunt adaptate nivelului si potentialului de dezvoltare al fiecarui copil in parte. Educatia formala este asigurata de educatori din cadrul Inspectoratului Judetean Calarasi si se desfasoara in salile amenajate special in cadrul centrului de zi, cu respectarea curriculum-ului scolar corespunzator varstei si particularitatilor copilului. Centrul asigura materialele necesare desfasurarii activitatilor, in functie de bugetul alocat.

Centrul ofera copiilor activitati recreative si de socializare. Aceste activitati sunt planificate de personalul educational impreuna cu specialistii centrului. Pentru copii din centrul de zi se urmareste: incurajarea relatiilor dintre copii si parinti, copii si personal, copii si specialisti, copii si copii, organizarea de iesiri in aer liber(parc,oras etc.), organizarea de serbari, petrecerea timpului liber in curtea centrului, vizionarea programelor TV, auditii muzicale, ascultarea de povesti,etc.

Beneficiarii Centrului de zi sunt copiii si parintii carora li se acorda prestatii si servicii destinate prevenirii separarii lor.

Admiterea copilului in centru se realizeaza pe baza Dispozitiei semnate de catre directorul general al D.G.A.S.P.C. Calarasi si a contractului incheiat cu familia.

La admiterea copilului in centru, dosarul copilului trebuie sa contina urmatoarele acte:

- copie dupa certificatul de nastere al copilului

- copie dupa actele de identitate ale parintilor/reprezentantilor legali

- copie dupa hotatarea de plasament(daca este cazul)

- ancheta sociala efectuata de primaria de domiciliu.

Fiecare copil din centrul de zi, are un program personalizat de interventie(PPI), realizat de catre personalul de specialitate, pe baza evaluarilor facute la admiterea in centru. PPI contine informatii despre activitatile si serviciile oferite copilului si familiei acestuia. Obiectivele PPI sunt realiste, adaptate nivelului nivelului lui si utile pentru dezvoltarea optima a copilului.

Obiectivele sunt evaluate periodic (3/6 luni), iar parintii sunt informati despre continutul PPI si rolul care le revine in indeplinirea obiectivelor.

Centrul de zi dispune de 3 module cu un total de 40 locuri, amenajate si dotate corespunzator pentru servirea celor trei mese (mic dejun, pranz si gustare) si odihna de pranz. Fiecare modul dispune de baie proprie dotata cu cadita cu dus, chiuveta pentru igiena personala a fiecarui copil. Hrana se prepara in blocul alimentar al centrului, dotat si avizat conform legislatiei in vigoare. In cadrul centrului functioneaza 3 sali de clasa, amenajate si dotate corespunzator pentru efectuarea educatiei formale si informale a copiilor din centrul de zi.

Copiii beneficiari ai centrului de zi, dispun de un vestiar, fiecare copil avand dulapiorul lui. Centrul dispune de cabinet medical, aparatul de urgenta fiind dotat corespunzator pentru supravegherea starii de sanatate a copiilor.

Caracteristica principala a abordarii activitatilor cu familia este parteneriatul in cresterea si educarea copilului: familia nu este lasata deoparte pentru ca nu stie, nu poate, nu are cu ce sa-si creasca copilul, ci este pregatita, ajutata si antrenata ca partener activ.

Personalul de specialitate din cadrul centrului ofera sprijin si consiliere parintilor ori de cate ori este nevoie sau la cerere.

Consilierea se refera la:

- modul de ingrijire, crestere, educare, intelegere, comunicare a copilului in functie de personalitatea si particularitatile acestuia;

- identificarea si depasirea situatiilor de criza specifice atat copilului cat si familiei;

- tipuri de consiliere: psihologica, sociala.

In cadrul sedintelor planificate cu parintii vor fi prezentate teme cu privire la informarea si consilierea parintilor, stabilite de catre specialisti centrului, iar programul va fi afisat la loc vizibil.

Comunitatea cunoaste serviciile de care beneficiaza sau pot beneficia copiii in centrul de zi.

Actiuni de informare:-presa,televiziune locala;

-reviste de specialitate;

-pliante;

-mediatizarea cazurilor(mass-media) fiind respectata legislatia in vigoare privind protectia copilului si confidentialitatea datelor despre beneficiari;

-colaborarea cu alte institutii(scoli,consilii,unitati sanitare,biserica,politie,etc.);

-materiale de specialitate pentru informarea familiei si comunitate;

-organizarea de serbari(Ziua Copilului,Paste,Craciun,alte ocazii)avand invitati din randul comunitatii(autoritati locale, familii,medici,profesori)etc.

Sef centru,

Mariana SAVU-RADU

 

 • All
 • Calarasi
 • Ciocanesti
 • Faurei
 • Oltenita
 • Perisoru
 • Plataresti
 • Ulmu
 • Default
 • Title
 • Random

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Anna-Maria Stamate

email:Responsabildate@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).