BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

Comunicat referitor la ,Abuz sexual la căminul de copii de la Făurei”

Comunicat de presa

   Urmare a publicării pe site-ul www.expressdecalarasi.ro, în data de 13 februarie 2018, a articolului intitulat: ,,După ce am fost făcut mincinos, dezinformat, DGASPC îmi dă dreptate: o minoră de la Centrul de copii din Făurei a fost abuzată sexual”, ne vedem nevoiți să facem câteva precizări, deoarece este creată o confuzie, în rândul cititorilor, între evenimentele pe care le relatează publicația online.

 

   În articolul ,,Abuz sexual la căminul de copii de la Făurei”, postat pe data de 08.02.2018, sunt aduse acuze referitoare la fapte care s-ar fi petrecut în cadrul C.S. Făurei: ,,…cel puțin o minoră a fost abuzată sexual de persoane de la respectivul centru, faptele petrecându-se cu regularitate, aceste fapte grave relatate în articol fiind dezmințite de instituția noastră.

   În articolul din data de 13.02.2018 se face referire la o minoră rezidentă a Complexului de Servicii din Făurei, care a fost victima unui abuz sexual, faptă petrecută în perioada în care minora era dată dispărută la Poliție, de către conducerea Centrului. De altfel, dosarul penal a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Lehliu-Gară, în data de 12.02.2018, la 4 zile de la publicarea primului articol.

   Precizăm că înainte de a fi publicate ambele articole nu ne-a fost cerut vreun punct de vedere, motiv pentru care nu aveam cum să răspundem cu privire la niciunul dintre cazurile expuse.

   După publicarea celui de-al doilea articol, ne-au fost solicitate telefonic datele despre acest caz, pentru care s-a întocmit dosar penal:

   În data de 8 noiembrie 2017, conducerea Complexului de Servicii Făurei a fost anunțată de dispariția minorei, din cadrul școlii unde este elevă. Reprezentanţii C.S. Făurei au urmat procedura standard și au sesizat Poliţia, în vederea găsirii și readucerii minorei la centru.

   În după-amiaza zilei de 9 noiembrie 2017, minora a fost găsită la domiciliul mamei sale, în comuna Frăsinet, și a fost adusă la Centru de către organele de poliție.

   Ulterior, aceasta a declarat că a fost abuzată sexual de concubinul mamei, dar și de către o altă persoană, conducerea C.S. Făurei sesizând Poliția, care a demarat o anchetă în acest sens, cazul ajungând pe rolul Tribunalului Lehliu-Gară, în data de 12.02.2018.

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Anna-Maria Stamate

email:Responsabildate@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).