BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Centrul de Plasament Făurei s-a reorganizat în Complex de Servicii

     La finalul anului 2017, în ședință de Consiliu Județean, s-a aprobat proiectul de hotărâre privind reorganizarea Centrului de Plasament Făurei în complex de servicii, cu denumirea Complex de Servicii Făurei.

    Centrul are în componență 3 servicii sociale, licențiate fiecare,în speță 3 căsuțe de tip familial:“Orhideea” din Făurei, Căsuța de tip familial “Floare de Colț”, din Ulmu, și Căsuța de tip familial “Lotus”, din Ciocănești, care respectă standardele de calitate în vigoare.

Scopul serviciilor sociale din componența Complexului de Servicii

     Scopul serviciilor sociale:"Căsuța de tip familial Orhideea", din com. Ulmu, sat Făurei, "Căsuța de tip familial Floare de Colț", din com. Ulmu, și "Căsuța de tip familial Lotus", din com. Ciocănești,este de a asigura copiilor/tinerilor cu dizabilități accentuate, medii și ușoare, aflați în dificultate, ca urmare a separării de familie, accesul la informare în domeniu, găzduire pe perioadă determinată, educație, consiliere socială și psihologică, promovare relații sociale, promovare și cooperarea socială, socializare și petrecere a timpului liber, servicii de bază pentru activitățile zilnice, servicii de suport pentru activitățile instrumentale ale vieții de zi cu zi, servicii de asigurare a hranei și suplimentelor nutritive, sprijin de urgență în vederea reducerii efectelor situațiilor de criză, reintegrare familială și comunitară, alte servicii de suport pentru diferite situații de dificultate.

Beneficiarii serviciilor sociale

"Complexul de Servicii Faurei" are trei componente: C.T.F. “Orhideea”, cu o capacitate de 12 locuri, C.T.F. „Floare de Colț”, cu o capacitate de 12 locuri și C.T.F. “Lotus”, cu o capacitate de 12 locuri.

    Beneficiarii serviciilor sociale acordate în C.T.F. “Orhideea”(Făurei) sunt copii/tineri cu dizabilități accentuate, medii și ușoare, de ambele sexe, cu vârsta între 3-18 ani și peste 18 ani (care urmează o forma de învățământ profesional, liceal, postliceal sau universitar, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani sau cei care solicită, după împlinirea vârstei de 18 ani, prelungirea măsurii de protecție cu o perioadă de maxim 2 ani, în condițiile legii, aflați în situații de dificultate), care au domiciliul sau au fost identificați pe raza administrativ-teritorială a județului Călărași.

   Beneficiarii serviciilor sociale acordate în C.T.F. „Floare de Colț”(Ulmu) sunt copii/tineri, cu dizabilități accentuate, medii și ușoare, de ambele sexe, cu vârsta între 3-18 ani și peste 18 ani (care urmează o formă de învățământ profesional, liceal, postliceal sau universitar, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani sau cei care solicită, după împlinirea vârstei de 18 ani, prelungirea măsurii de protecție cu o perioadă de maxim 2 ani, în condițiile legii, aflați în situații de dificultate, care au domiciliul sau au fost identificați pe raza administrativ-teritorială a județului Călărași.

   Beneficiarii serviciilor sociale acordate în C.T.F. „Lotus” (Ciocănești) sunt copii/tineri, de ambele sexe, cu vârsta între 3-18 ani și peste 18 ani (care urmează o formă de învățământ profesional, liceal, postliceal sau universitar, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani sau cei care solicită, după împlinirea vârstei de 18 ani, prelungirea măsurii de protecție cu o perioada de maxim 2 ani, în condițiile legii, aflați în situații de dificultate, care au domiciliul sau au fost identificați pe raza administrativ-teritorială a județului Călărași.

         Accesul beneficiarilor în căsuțele de tip familial ale Complexului de Servicii se face în baza măsurii de plasament, dispuse de către Comisia pentru protecția copilului, instanța de judecată sau prin dispoziția privind plasamentul în regim de urgență a directorului executiv al D.G.A.S.P.C. Călărași.

Compartiment Relații cu Publicul

 

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Anna-Maria Stamate

email:Responsabildate@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).