BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități marcată în centrele DGASPC Călărași

Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități marcată în centrele DGASPC Călărași

În fiecare an, la data de 3 decembrie, la nivel mondial este marcată Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități.

Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Călărași (CSCCHC), Centrul Faurei și Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Plătărești, din cadrul DGASPC Călărași, au marcat această dată printr-o serie de evenimente privind promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și incluziunea lor socială.

  Directorul DGASPC, Doiniţa Nicolae, prezentă la sărbătoarea organizată de CSCCH Călărași i-a felicitat pe copii și le-a mulțumit celor care îi îngrijesc:

„Doresc să urez un sincer: „La mulţi ani!”, în această zi deosebită, semenilor noştri, cu nevoi speciale. Totodată, doresc să adresez felicitări tuturor colegilor care pun suflet în tot ceea ce fac, pentru  aceşti copii minunaţi.”

Evenimentul a fost coordonat de șefa de centru, Daniela Arbagic, iar la manifestare a răspuns prezent și secretarul județului, Emil Mușat.

„Toţi avem nevoi. Dar, printre noi, sunt şi ei, cei cu nevoi speciale. Dacă azi este Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi, atunci este, bineînţeles, Ziua oamenilor speciali. Astfel, într-o mai mare măsură, trebuie să ne îndreptăm gândul spre dumneavoastră, cei care aveţi grijă de oamenii cu nevoi speciale. Dacă nu aţi fi dumneavoastră, nu ştiu ce ar fi viaţa lor. Toţi sunteţi beneficiarii gândurilor de recunoştinţă din partea noastră,  pentru că existaţi.”, a afirmat Emil Muşat.

În cinstea sărbătoriţilor a fost servit un delicios tort, iar copiii au dansat, cu veselie, pe ritmurile muzicale pe care le îndrăgesc.

 

Copiii de la Centrul Faurei au participat duminică, 3 decembrie,  la un spectacol dedicat lor, de către copiii de la Ansamblul ,,Spicul Dorobantu”, care au prezentatat un program de dansuri populare românești. 
Acțiunea s-a desfășurat la Căminul Cultural din Făurei, iar la eveniment au fost prezente și persoane din comunitate.

 

Evenimente similare urmează să fie organizate luni, 4 decembrie, la Centrul de Plasament pentru Copilul cu Handicap Sever din Oltenița și marți, 5 decembrie, la Centrul de Îngrijire și Asistență Ciocănești.

Ziua de 3 decembrie a fost adoptată de Organizația Națiunilor Unite (ONU) în anul 1992, iar marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea înțelegerii problemelor legate de dizabilitate și mobilizarea susținerii demnității, drepturilor și bunăstării persoanelor cu dizabilități.

Compartiment Relații cu Publicul al D.G.A.S.P.C. CĂLĂRAȘI

 

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Anna-Maria Stamate

email:Responsabildate@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).