3 decembrie,Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități

3 decembrie, Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități

În fiecare an, la 3 decembrie, la nivel mondial este marcată Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități. Această zi a fost adoptată de Organizația Națiunilor Unite (ONU) în anul 1992, iar marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea înțelegerii problemelor legate de dizabilitate și mobilizarea susținerii demnității, drepturilor și bunăstării persoanelor cu dizabilități.

Centrele din cadrul DGASPC Călărași vor marca această dată, printr-o serie de evenimente privind promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și incluziunea lor socială.

Astfel, în data de 3 decembrie 2017, Complexul de Servici iComunitare pentru Copilul cu Handicap Călărași, Centrul de plasament Ulmu – Faureiși Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Plătărești organizează evenimente de promovare a abilităților persoanelor cu dizabilități, urmând ca Centrul de Plasament pentru Copilul cu Handicap Sever din Oltenița și Centrul de Îngrijire și Asistență Ciocănești să organizeze marți, 4 decembrie, și, respectiv,  miercuri, 5 decembrie, astfel de evenimente.

Ne dorim ca această suită de evenimente să devină un vector de conştientizare a problematicii dizabilităţii, un start pentru o agendă prioritară în acest domeniu, precum şi o oportunitate de reafirmare a valorilor fundamentale ale drepturilor omului.

Compartiment Relații cu Publicul al D.G.A.S.P.C. CĂLĂRAȘI