BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

„ASCULTĂ! PRIVEŞTE! ALEGE!”

„ASCULTĂ! PRIVEŞTE! ALEGE!”, proiect implementat de DGASPC Călărași, în școlile călărășene

 „ASCULTĂ! PRIVEŞTE! ALEGE!”este un proiect implementat de D.G.A.S.P.C. Călărași, în parteneriat cu Federația Internațională a Comunităților Educative- Filiala Călărași și Centrul de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog Călărași. Proiectul vizează adoptarea unui stil de viață sănătos, ca alternativă la consumul de droguri, în cadrul programelor de petrecere a timpului liber și responsabilizarea factorilor decidenți, de la nivel local, în implicarea proactivă privind dezvoltarea și implementarea acestor programe, precum și în protejarea copilului.

În perioada 9-30 octombrie 2017, prin metode adaptate la vârstă și capacitatea de înțelegere a copiilor, între specialiștii implicați în proiect și elevi s-au desfășurat întalniri ce au avut ca teme: cauzele incidentei fumatului în rândul copiilor, consecințele consumului de alcool, țigări, droguri, aspecte privind dependența –efecte psihologice, fiziologice, medicale, modalități de prevenire și de intervenție, au fost punctate aspecte de tip „mit-realitate”, s-a discutat despre influența unor relații de prietenie ce pot avea caracter deviant, despre puterea exemplului pozitiv oferit de adulții semnificativi din viața copiilor, influența climatului familial și a existenței unor bune relații copil-părinți, a comunicării pozitive între aceștia.

Cea de-a doua lună de proiect „ASCULTĂ! PRIVEŞTE! ALEGE!” s-a încheiat printr-o activitate desfășurată la Căminul Cultural din comuna Ștefan cel Mare.

În prezența cadrelor didactice, a părinților și a oficialităților locale, elevii Școlii Gimnaziale  „Dragoș Marin” au interpretat scenetele „Procesul otrăvirii lui Nicot” (autor –prof. Toma Mareș, președinte FICE România) și „Vinovați sau nevinovați”, acesta fiind punctul de pornire pentru dezbaterea referitoare la beneficiile unei vieți sănătoase, fără alcool, tutun, droguri. Un număr de 42 de elevi ai claselor a VII-a si a VIII-a au primit diplome pentru participarea la activitățile de informare și prevenire desfășurate în luna octombrie în comuna Ștefan cel Mare.

 Până la finalul anului școlar 2017-2018 se vor desfășura activități asemănătoare și în alte localități ale județului Călărași, în beneficiul elevilor, părinților, cadrelor didactice, specialiștilor, care fac parte din rețelele comunitare de prevenire (asistenți sociali, preoți, medici, politiști etc.).

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Anna-Maria Stamate

email:Responsabildate@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).