BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Comunicat de Presa - Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice - Ciocanesti

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Ciocănești a marcat  Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, a fost marcată la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Ciocănești. 
Slujba a fost oficiată de preotul Costin Avram, fiind sărbătorit şi hramul paraclisului şi al întregului aşezământ, care poartă denumirea ,,Acoperământul Maicii Domnului”, ce se sărbătoreşte tot pe 1 octombrie.
La eveniment a participat directorul-executiv al DGASPC Călărași, Doinița Nicolae, dar au răspuns prezent și angajații Centrului, ca de fiecare data, la un astfel de moment aniversar.

După oficierea slujbei de pomenire, preotul Costin Avram a spus câteva cuvinte despre însemnătatea zilei de 1 octombrie:

,,Pe 1 octombrie, sărbătorim Acoperământul Maicii Domnului, în cinstea Maicii Domnului, fiindcă, în urmă cu câteva sute de ani, s-a întâmplat o minune. Unui episcop, prelaților și

credincioșilor, pe când se aflau la rugăciune, li s-a arătat Maica Domnului, care cu acoperământul ei îi acoperea pe toți creștinii, nu doar pe cei din biserică, ci pe toți din lumea aceasta, care i se închină.

Hramul acesta, pe care îl poartă paraclisul Căminului de la Ciocănești, arată că Maica Domnului îi acoperă cu sfântul ei acoperământ pe toți cei de față, dar și pe cei care nu s-au putut deplasa și sunt în camere. 

Este o bucurie să o avem lângă noi pe doamna director-executiv, Nicolae Doinița, și mă bucur că, astăzi, și-au făcut timp să vină și doamnele care erau libere, fiind o zi de duminică.

Astăzi, de 1 octombrie, este și Ziua Persoanelor Vârstnice și, pentru toți cei din Centru, au venit cu daruri câteva doamne care lucrează la fabrica de confecții Eliza Com Impex, pachețelele oferite persoanelor prezente la slujbă, cât și celor care nu se pot deplasa, fiind făcute din banii angajatelor. Le mulțumim, din suflet, pentru gestul lor!”

Directorul-executiv, Doinița Nicolae, le-a adresat câteva gânduri, celor prezenți:

Vreau să îi mulțumesc părintelui Costin Avram că ne-a ales pe noi și a schimbat totul. Ați ales bătrânii, ați ales copiii, ne-ați ales pe noi. L-ați adus pe Dumnezeu, la noi acasă. Avem cu toții părinți, care pot fi acești oameni din fața noastră, avem cu toții copii, care sunt acolo, sunt aici, iar dumneavoastră ne protejați. Sunteți, în permanență, când avem nevoie, alături de noi.

Le mulțumesc tuturor celor care lucrează aici, doamnelor care vă îngrijesc, pentru că, în dumneavoastră,  îi vedem pe părinții noștri, pe frații noștri, rudele noastre, motiv pentru care vă iubim necondiționat.

Tuturor celor din Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Ciocănești vă doresc să fiți sănătoși și să vă dea Dumnezeu liniște sufletească. Vă prețuiesc din tot sufletul!”

După oficierea slujbei de pomenire, beneficiarii au primit darurile făcute de doamnele de la fabrica de confecții Eliza Com Impex și le-a fost oferită o masă festivă.

 Compartiment Relații cu Publicul al DGASPC CĂLĂRAȘI

 

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Anna-Maria Stamate

email:Responsabildate@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).