BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Comunicat de Presa - actiune privind prevenirea traficului de minori

C.R. A.N.I.T.P. București șiD.G.A.S.P.C. Călărași au organizat o acțiune privind prevenirea traficului de minori

Centrul Regional București al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași au organizat marți, 29 august, o acțiune de informare a copiilor și tinerilor din Centrul de Plasament ,,Sf. Ștefan” Perișoru, cu privire la prevenirea traficului de minori.

Cei 50 de copii și tineri de la C.P. ,,Sf. Ștefan” Perișoru au fost informați cu privire la riscurile asociate fenomenului traficului de persoane, pericolele la care se pot expune prin intermediul rețelelor de socializare, și nu numai.

Celor prezenți li s-au explicat modalitățile de racolare a victimelor, cauzele și condițiile favorizante ale traficului de minori, atât prin discuții libere, cât și prin prezentarea unor scurtmetraje, realizate de ANITP, în cadrul campaniilor de informare și prevenire privind traficul de minori.

    Traficul de minori reprezintă o componentă specială a activităților de prevenire, dat fiind faptul că subiectul infracțiunii este ,,COPILUL”. Considerat o afacere, se încearcă obținerea de maximum de profit din  a trata o victimă ca pe un bun propriu, de care dispui după bunul plac, fiind afectată sănătatea, bunăstarea și securitatea persoanei respective. 

  Centrul Regional București al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și D.G.A.S.P.C. Călărași au inițiat, în luna iulie a.c., derularea unui plan de activitate comună, care să vizeze informarea copiilor instituționalizați în centrele de plasament, din județul Călărași, cu privire la elementele traficului de minori, a cauzelor care favorizează racolarea tinerilor de către traficanți, precum și măsurile de protecție care pot fi luate individual, dar și prin intermediul personalului specializat, din cadrul D.G.A.S.P.C. Călărași.

 La acțiune au participat: comisar-șef de poliție, Adrian Nacu, și inspector de specialitate, Sorina Bucoiu, din cadrul C.R. A.N.I.T.P. București, Elena Ulmeanu, psiholog, în cadrul Serviciului ATF – Compartimentul Evaluare Copil,  Paul Dragu, coordonatorul Centrului ,,Sf. Ștefan” Perișoru, educatori, asistenți sociali, psihologi, precum și un reprezentant al Asociației pentru Dezvoltarea Practicilor Alternative de Reintegrare și Educație, acesta din urmă oferind celor 50 de copii, prezenți la eveniment, ghiozdane cu rechizite școlare.

  Aceasta este a doua întâlnire organizată în cadrul planului de acțiune comun, inițiat de cele două instituții, urmând ca săptămâna viitoare reprezentanții Centrului Regional București al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și D.G.A.S.P.C. Călărași să organizeze la Centrul de plasament Ulmu – Făurei o nouă campanie de informare.

                Compartiment Relații cu Publicul al DGASPC CĂLĂRAȘI

 

        

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Anna-Maria Stamate

email:Responsabildate@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).