BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

Comunicat de presă

                                                                                 Comunicat de presă

  Călărași, 11.09.2020   În cursul zilei de miercuri, 10 iunie, a fost confirmat un caz de COVID-19, la o angajată a Complexului de Servicii Comunitare Oltenița, aceasta fiind însoțitoarea unui copil din cadrul centrului, internat în data de 9 iunie, la Spitalul Clinic M.S. Curie, București, cu alte probleme de sănătate. La internare, aceștia au fost testați, conform procedurilor medicale, pentru COVID-19. Miercuri, 10 iunie, a venit rezultatul testelor, care a fost negativ în cazul copilului, dar pozitiv, pentru angajata centrului, care a fost preluată și internată la Spitalul Victor Babeș.

 

În urma consultării cu specialiștii din Direcția de Sănătate Publică din Călărași s-a luat decizia testării, în cursul zilei de astăzi, a întregului personal angajat și a beneficiarilor, care prezintă simptome clinice specifice COVID-19, o măsură prioritară ulterioară fiind testarea tuturor beneficiarilor. După intrarea în posesia rezultatelor testării, vor fi dispuse și alte măsuri specifice, care vor fi luate în acord cu Direcția de Sănătate Publică din Călărași.

Menționăm că, până în momentul de față, nu este confirmat niciun caz de COVID-19, la beneficiarii centrului, triajul fiind efectuat zilnic, atât în rândul acestora, cât și al angajaților, prin luarea temperaturii, copiii fiind monitorizați și sub aspectul altor manifestări clinice, dacă apar.

Ultima testare a angajaților din centrele aflate în subordinea DGASPC Călărași a fost facută pe data de 30 mai, testarea periodică fiind efectuată o dată la două săptămâni.

 

                                           

                                                                                                                        

Compartiment Comunicare, Relatii Publice,

                                                                                               Consilier Anna-Maria Stamate

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).