BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

2 aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

_____________________________________________________________________________________________

2 aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

               Călărași, 02.04.2020   #ZiuaInternaționalăaConștientizăriiAutismului este sărbatorită, în întreaga lume, pe 2 aprilie și, cu toate că în alți ani a adunat sute de mii de oameni în activități deschise publicului, anul acesta #stamacasa și aprindem simbolic, la nivel național, lumina albastră pentru a rămâne împreună, solidari și conștienți de situația celor peste 30.000 de persoane cu autism din România.

 


          Afecţiunea este o tulburare complexă, care are efecte asupra comunicării, comportamentului şi relaţiilor cu cei din jur, iar organizațiile care luptă pentru drepturile persoanelor cu tulburări din spectrul autist (TSA) se implică, permanent, pentru a conștientiza și sensibiliza publicul cu privire la nevoile și dificultățile cu care se confruntă aceste persoane.

         Pentru a veni în sprijinul copiilor din comunitate, Consiliul Județean Călărași, în subordinea căruia se află D.G.A.S.P.C., în parteneriat cu Fundația SERA București, derulează, în prezent, un proiect privind înființarea unui Centru de recuperare destinat copiilor diagnosticaţi cu autism și sindrom Down, în care copiii vor beneficia de suport pentru reabilitare, respectiv: kinetoterapie, hidroterapie, educaţie specială, logopedie, consiliere psihologică.

        Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași este alături de cei care suferă de aceste tulburări, prin intervențiile organizate, constant, prin Compartimentul de Consiliere și Asistență pentru persoanele cu TSA, din cadrul Centrului de Handicap Sever Călărași, beneficiarii participând la programe de recuperare de zi, în cadrul cabinetelor de terapie educaţională şi stimulare senzorială, terapie logopedică, terapie psihologică şi kinetoterapie.

      Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași le transmite, tuturor copiilor, care se confruntă cu aceste probleme: ,,La mulți ani, plini de sănătate!”, reamintindu-le că nu sunt singuri în lupta de a învinge barierele impuse de dizabilitate, fiind solidară, totodată, cu familiile persoanelor cu autism, care, în actualul context epidemiologic, mai au de înfruntat un obstacol: izolarea la domiciliu.

     Important!
     În perioada carantinei, Asociația Help Autism oferă acces gratuit, tuturor copiilor cu autism și terapeuților din Romania, la 14 programe de lucru prin aplicația educaționala ABA kit și platforma de evaluare a evoluției Edu ABA.

 

 

Compartiment Comunicare, Relații cu Publicul

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).