BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

Certificatele de încadrare într-un grad de handicap și atestatele de asistent maternal își prelungesc valabilitatea

_____________________________________________________________________________________________

                                

Certificatele de încadrare într-un grad de handicap și atestatele de asistent maternal își prelungesc valabilitatea

 

Călărași 18.03.2020  Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași vă informează că pe perioada stării de urgență, certificatele de încadrare într-un grad de handicap minori/adulți și atestatele de asistent maternal profesionist își prelungesc valabilitatea.

 

    DECRET din 16.03.2020, Art. 39: ,,Certificatele de încadrare a copilului într-un grad de handicap și atestatele de asistent maternal eliberate de comisia pentru protecția copilului, precum și certificatele de încadrare în grad și tip de handicap eliberate de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap a căror valabilitate expiră în perioada de urgență declarată, își prelungesc valabilitatea până la încetarea stării de urgență.
Certificatele de acreditare a furnizorilor de servicii sociale și licențele serviciilor sociale, provizorii și de funcționare, a căror valabilitate expiră în perioada de urgență declarată, își prelungesc valabilitatea până la încetarea stării de urgență.”, se menționează în decretul privind decretarea stării de urgență pentru o perioadă de 30 de zile, pe întreg teritoriul României, semnat de președintele Klaus Iohannis.

DGASPC Călărași informează persoanele care solicită încadrarea în grad de handicap, în baza documentaţiei prevăzute de legislaţia specifică, demers iniţiat prima dată în această perioadă (și nu poate fi amânat până la ieșirea din situația de urgență) pot apela pentru informații suplimentare la următoarele numere de telefon:

  • Serviciul Evaluare Complexă Adulţi - 0242/313640,

(pentru relații certificate handicap adulţi)     0728 728 472 sau      

                                                                            0746 251 763

 

Serviciul Evaluare Copii                -0242/311060, int. 208

(pentru relații certificate handicap copii) 

       De asemenea, vă solicităm că documentele necesare încadrării în grad de handicap să fie transmise, în această perioadă în care activitatea cu publicul este restricționată, la următoarele adrese de e-mail:

Pentru certificate handicap ADULŢI: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea./

                                                                  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pentru certificate handicap copii:        Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Pentru beneficiarii care deţin certificate de încadrare în grad şi tip de handicap eliberate de comisiile de specialitate, a căror valabilitate urmează să expire, în lunile martie, respectiv, aprilie 2020, și care nu au întreprins demersurile necesare  în vederea întocmirii documentației care stă la baza reevaluării, valabilitatea certificatelor de încadrare în handicap se va prelungi pe perioada situației de urgență.

 

     Pentru beneficiarii care au întocmit - în totalitate - documentaţia necesară în vederea reevaluării condiţiilor de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap MINORI, aceștia pot depune documentele, astfel:

  • online, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;
  • prin intermediul PRIMĂRIEI de domiciliu;
  • Prin Poșta Română, la adresa: D.G.A.S.P.C. Călărași, str. Bărăganului, nr. 1, jud. Călărași;
  • sau direct la sediul D.G.A.S.P.C. Călărași, fără prezența copilului (pentru reevaluare utilizându-se informațiile și concluziile obținute la evaluarea anterioară), în timpul programului de relații cu publicul (între orele 10.00 – 12.00, de luni-vineri).

         Pentru beneficiarii (ADULŢI) care au întocmit documentaţia necesară pentru reevaluarea situaţiei medico-psiho-sociale, în vederea încadrării într-un grad de handicap, documentele se pot depune, astfel:

  • online, la adresele de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;
  • prin intermediul PRIMĂRIEI de domiciliu,
  • Prin Poșta Română sau alte firme de curierat, la adresa: D.G.A.S.P.C. Călărași, str. Aleea Centralei nr. 1 – 3 bloc, Confort, camera 18, jud. Călăraşi;
  • sau direct la sediul Serviciului de Evaluare Complexă pentru Persoane Adulte cu Handicap Călărași, în timpul programului de relații cu publicul (între orele 10.00 – 12.00, de luni-vineri), din str. Aleea Centralei nr. 1 – 3 bloc, Confort, camera 18, urmând ca beneficiarii să fie contactaţi telefonic în vederea programării pentru efectuarea evaluării complexe la o dată ulterioară.

 

          Totodată, vă informăm că documentaţia necesară reevaluării, trebuie să fie însoțită de un număr de telefon la care puteţi fi contactaţi, pentru programarea evaluării complexe în cadrul  Serviciului de Evaluare Complexă pentru Persoane Adulte cu Handicap Călărași.

 

 

 

 

Compartiment Comunicare, Relații Publice

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).