BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

COMUNICAT PRIVIND SESIUNEA DE INFORMARE A PROIECTULUI ,,VENUS”- ,,Împreună pentru o viață în siguranță!’’

  Călărași 29.01.2020  Marți, 28.01.2020,  s-a desfășurat la sediul CPRU ,,Sfânta Maria’’, din cadrul D.G.A.S.P.C Călărași sesiunea de informare privind implementarea Proiectului VENUS ,,Împreună pentru o viață în siguranță’’, la nivelul județului Călărași, întrevedere organizată de către echipa de proiect ( alcătuită din coordonator local, responsabil servicii sociale, responsabil financiar, consilier vocațional și psiholog-grup de suport), unde au fost invitați reprezentanți  din cadrul SPAS/ DAS  din 18 primarii din județ.

 

         Au răspuns invitației noastre  reprezentanți din cadrul a  14 primarii și ne-a bucurat prezența domnului primar a localității Ștefan cel Mare, Nicolae Pandea.

         S-a prezentat un material informativ despre  obiectivele  proiectului (general și specific), activitățile ce se derulează, rezultate expectate și prevederile legislative de asigurarea prevenției și combaterii violenței domestice.  Totodată, s-a solicitat sprijinul SPAS-urilor/ DAS privind identificarea urgență a grupului țintă de beneficiari potențial ai proiectului, arătându-se că, până la această dată, au fost identificate doar 11 persoane din cele 58 estimate inițial și posibil validate pentru a fi beneficiare ale acestui proiect. S-a arătat  faptul că nu au fost identificate persoane victime care să fie propuse și eligibile pentru a putea fi admise în locuința socială (din cele 6/ an).

         Discuția s-a centrat pe realizarea/ finalizarea activităților 2, 3, 4 cu referire la  crearea și funcționarea unei locuințe protejate ( LP) de tip apartament, în care își vor găsi adăpost și sprijin specializat 6  persoane de sex feminin, victime ale violenței (femei singure, fără copii), pe un interval de rezidență de 1 an; victimele necesită separarea de agresor și sprijin pentru tranziția la o viață independența;

        Prin activitatea 3 - se va realiza  funcționarea  unui cabinet  în care va funcționa  un grup de suport pentru susținerea psihologică a victimelor VD (asistență psihologică și dezvoltare personală), conform unei proceduri de lucru;

        Prin activitatea 4 se va realiza funcționarea unui cabinet de consiliere vocațională destinat victimelor violenței domestice, eligibile pentru proiect.

         Domnul primar a reiterat faptul că primăria este și rămâne o potențială resursă în a  identifica  victime ale violenței domestice, acest aspect putând  conduce la transmiterea - în timp util - a informațiilor referitoare la selecția victimelor VD.          

          Cu această ocazie, au fost incluși în proiect 4 reprezentanți ( profesioniști) din partea DAS și SPAS, cu rol de sprijin pentru activitățile proiectului, respectiv de a  fi informați și conștientizați în legătură cu activitățile proiectului și cu măsurile de sprijin și noile prevederi legislative în domeniul VD.

          S-a concluzionat că, în această perioadă, se va intensifica activitatea privind identificarea și selecția GT- persoane victime ale violenței domestice, pentru a respecta  calendarul de selecție al proiectului.

 

                                         Compartiment Comunicare, Relații Publice

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).