BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

Copiii talentați, din cadrul DGASPC Călărași, au participat la Festivalul de folclor ,,Răsună Cetatea”

Călărași, 24 iunie 2019 - Săptămâna trecută, a avut loc cea de-a IV-a ediție a Festivalului ,,Răsună Cetatea”, organizat de D.G.A.S.P.C. Brașov, în cadrul căreia sunt promovați, an de an, copiii instituționalizați din instituțiile publice și private din țară.

         Copiii talentați din Centrele SERA și ,,Sf. Ștefan” Perișoru, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, care au participat pentru prima dată la acest festival, au fost aplaudați, la scenă deschisă, pentru momentele prezentate: de dans popular și interpretare vocală, dar și pentru tăria de a înfrunta condițiile meteo neprielnice, de ploaie torențială.

 

   Cortina s-a tras, dar ecourile vocilor celor aproape 150 de copii instituţionalizaţi, prezenţi pe Platoul „Inima Reginei Maria“, de la poalele Castelului Bran, încă se mai aud. Publicul larg, format din localnici sau turiști, a avut ocazia să îi vadă și să îi susțină pe talentații participanți, care provin din centrele instituționalizate.

     Pe scena amplasată pe platoul din Bran au susținut momente muzicale de excepție, artiștii: Sava Negrean-Brudașcu, Zestrea Branului, Bran Ionela, Jitea Andreea, Liliana Oncioiu, Letcă Ionel şi Radu Adam.


     Ideea de la care a pornit organizarea Festivalului de folclor ,,Răsună Cetatea” a avut, la bază, dorința de a schimba percepția societății în privința copiilor care provin din centrele de plasament, dar și de a scoate în evidență talentul copiilor și valorizarea acestora:

,,Prin acest festival ne propunem, pe de o parte, să contribuim la descoperirea, promovarea și popularizarea celor mai talentați copii instituționalizați din instituții publice și private din țară, în interpretarea calitativă a muzicii populare şi folclorului românesc, și să demonstrăm că tinerii din centrele de plasament nu sunt delincvenți, nu sunt niște paria ai societății actuale, deși sunt destui care alimentează aceste percepții. Vrem să arătăm că ei sunt la fel ca orice alt copil din familie, ce trăiesc, însă, drama de a nu trăi alături de familiile lor biologice, din motive ce nu țin de ei. Totodată, ne dorim să contribuim la valorificarea și introducerea în circuitul valorilor spirituale și turistice a vechilor cetăți fortificate ale Brașovului, precum și la stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor și tradițiilor folclorice autentice.

     Dovadă că Festivalul Național de Folclor al Copiilor Instituționalizați ,,Răsună Cetatea”, unicul eveniment de acest gen din țară, se bucură de recunoaștere și apreciere în rândul specialiștilor din domeniu, stă faptul că ediția din 2018 s-a bucurat de prezența, pro-bono, a doamnei Iuliana Tudor (TVR), în calitate de prezentator, și a domnilor Nicolae Furdui Iancu și Ionuț Fulea, în recitaluri.“, afirmă reprezentanții D.G.A.S.P.C. Brașov.

 

Compartiment Relații cu Publicul

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).