BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

Servicii sociale pentru victimele violenței domestice, proiect realizat de A.N.E.S. în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Călărași

Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între femei și bărbați (A.N.E.S.), prin Ministerul Fondurilor Europene, a identificat oportunitatea de finanțare în vederea derulării proiectului privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, lansând proiectul  “VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”.

           În cadrul ședinței Consiliului Județean Călărași de marți, 28 mai, a fost aprobat Acordul de parteneriat dintre Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, pentru implementarea proiectului “VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!”. În cursul anului trecut, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între femei și bărbați (A.N.E.S) a obținut acordul de principiu din partea Consiliului Județean Călărași, privind aderarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi la un parteneriat cu A.N.E.S., în scopul depunerii acestui proiect. 

          Finanțarea proiectului va fi făcută în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritara 4, Prioritatea de Investitii 9.ii, Obiectivul specific 4.4 Servicii sociale pentru victimele violenței domestice (Regiuni mai puțin dezvoltate) - care vizează crearea și dezvoltarea rețelei naționale inovative integrate de locuințe protejate destinate victimelor violenței domestice. Spaţiul cu această destinaţie va fi alocat din domeniul public al judeţului şi va fi amenajat/reamenajat în scopul realizării de locuinţe protejate destinate victimelor violenţei domestice. Serviciile integrate complementare înfiinţate se vor baza pe crearea de grupuri de suport şi cabinete de consiliere vocaţională pentru victimele violenţei domestice, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi având obligaţia asigurării funcţionării şi sustenabilităţii serviciilor rezultate din implementarea proiectului.                                                                                                                                                                                          

          Valoarea totală eligibilă a proiectului “VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!” este de 51.080.375,72 lei, din care bugetul alocat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi este de  1.137.174,76 lei, iar procentul cofinanțării de 2%, respectiv  22.743,50 lei, sumă care reprezintă cuantumul cofinanţării din bugetul propriu al județului Călăraşi.

         Perioada de implementare a proiectului este de 48 de luni, începând cu data semnării contractului de finanțare.

 

Compartiment Relații cu Publicul

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).