BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

Campania ,,Din inimă pentru voi” l-a adus pe Moș Nicolae, la Centrul Sf. Ștefan Perișoru

Elevii clasei a X-a F, de la Colegiul Național ,,Barbu-Știrbei” din Călărași, coordonați de profesor consilier Mariana Oprea, psihoterapeut, le-au făcut o surpriză copiilor instituționalizați la Centrul Sf. Ștefan Perișoru, aducând dulciuri, hăinuțe, cărți și jucării, în ajunul sărbătorii de Sf. Nicolae, celor 64 de copii prezenți în Centru.

,,Bucuria noastră, de astăzi, a pornit de la explicația cuvântului ,,empatie”, la ora de Psihologie, predată de doamna profesoară, Mariana Oprea.

   Astfel, s-a născut ideea organizării unei acțiuni de voluntariat la care am răspuns prompt: ,,DA! ”.

Activitatea de la Centrul de Copii Perișoru ne-a entuziasmat și, astfel, am învățat să prețuim ce avem lângă noi și mereu să ținem capul sus, indiferent de situație, deoarece viața are urcușuri și coborâșuri, nu mereu este totul roz.”, au spus elevele Otilia Pârvu și Denisa Șerban, la încheierea campaniei.

,,Fericirea și emoțiile pe care mi le-au transmis cei mici au fost peste limite, iar aceste sentimente mi-au marcat o parte din viitor, învățând, astfel, să prețuiesc tot ce am.”, a spus, emoționată, o altă elevă de la clasa a X-a F, Bianca Hagianu.

Mariana Oprea, profesor consilier, și-a exprimat bucuria de a fi alături de copiii de la Centrul Sf. Ștefan Perișoru.

,,Cu zâmbete calde, elevii mei i-au strâns în brațe pe cei mici și i-au făcut să trăiască bucuria deschiderii cutiei cu jucării, bucuria primirii cadourilor.

Am admirat, împreună, condițiile bune de locuit, ambientul plăcut, personalizat.

Copiii au nevoie de mai multă iubire, afecțiune, atenție. Dacă aș putea să fac ceva pentru acești copii, le-aș dezvolta exprimarea emoțională. Au nevoie de noi, toți ceilalți. Putem lucra ca voluntari. Dar e nevoie de mai mult. Reacțiile celor din jur reprezintă prima lecție pe care o învață despre emoții.

Astăzi, acești copii au răspuns cu comportamente sănătoase, la emoțiile elevilor de la Colegiul Barbu-Știrbei.

Iar elevii mei au învățat azi, ce înseamnă fotografia cu un părinte pe care îl cunoști doar din povestirile celor din jur.

Mariana Oprea psihoterapeut

Profesor consilier la CN Barbu-Știrbei

Le mulțumim elevilor clasei a X-a F, de la Colegiul Barbu-Știrbei, care s-au implicat în această campanie de suflet, doamnei profesoare, care i-a coordonat, Mariana Oprea, cu emoție și căldură, pentru a fi alături de copiii noștri și vă dorim, la rândul nostru: Sărbători Fericite și bucurii, alături de cei dragi!

Compartiment Relații cu Publicul

 

 

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).